Estúpids

Entretinguda, interessant, dinàmica, curiosa i original. Amb aquests cinc adjectius descric l’obra de teatre “Estúpids” de Blanca Bargadil i Ferran Rañé, inspirada en Les lleis fonamentals de l’estupidesa humana de Carlo Maria Capolla.

L’obra comença a una sala de conferències on el Professor, un home que li agrada fer visites a “dones de vida alegre” i beure’s una copeta de vodka de tant en tant, ens parlarà de les lleis de l’estupidesa humana. Comença la conferència i el Professor encara no ha arribat, sembla que la puntualitat no una de les seves virtuts. Veient que no arriba, el seu ajudant, l’esborra-pissares, un homenet tímid, sense gaire do de paraula i amb un timbre de veu força especial, decideix començar la conferència que tantes vegades ha escoltat.

Es tracta d’una conferència interessant, que de fet, et quedes amb ganes d’escoltar de principi a fi, sense les interrupcions de l’esborra-pissarres. Que d’altra banda donen el sentit a l’obra.

En Ferran agafa el paper de Professor i d’esborra-pissarres a la vegada, ja que durant tota l’obra es mantenen els diàlegs que suposadament es mantindrien si estigués el Professor a la sala. En Lluís, l’ajudant, aprofita l’ocasió per explicar petites intimitats del Professor: els defectes però sobretot, les virtuts. I són aquestes anècdotes les que, de fet, donen forma a l’espectacle.

I no és fins al final, que aprofito per dir que és impactant i original, d’aquells que et fan quedar uns segons en silenci i per reflexionar sobre el que està pensant, quan entens el sentit i el que s’ha volgut transmetre durant tota l’obra.

teatro-ferran-rane-estupids-teatro-plaza-castelldefels_img-108885-2

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s