EL REI BORNI

En la terra dels cecs el borni és el rei. A partir d’aquest refrany pivota l’obra de Marc Crehuet que reflecteix una societat on els valors han deixat de tenir sentit, els corruptes són els que dominen el món i el poder està per damunt de tot, sembla, per tant, que la dita popular té més sentit que mai. En aquest cas un borni de debò, sense metàfores. Un jove força esquifit, amb una veu peculiar, tímid, progressista, amb ganes de canviar la societat i reivindicar les injustícies del món, es veu sorprès per una famosa pilota de goma que li canviarà la vida; a ell i al mosso que la va llançar.

El Rei Borni, dirigida per Marc Crehuet és una obra intel·ligent, crítica, coherent, actual, divertida, profunda i àcida, que combina l’humor amb un tema extremadament conflictiu. El director ens endinsa en una situació recent portada a la ficció, un mosso antiavalots coincideix amb la víctima d’una de les seves pilotes de goma, qui evidentment, entra en xoc i es terroritza escoltant els arguments que dóna a la seva actuació.
La relació que establiran l’Ignasi i en David, la víctima i el botxí, serà l’eix vertebrador de l’obra i ens farà reflexionar sobre les conseqüències de la mala praxis d’un mosso, dels incentius que els porten a actuar, de les respostes que tenen davant d’una massa de milers de persones, així com la que tenen els manifestants davant de desenes d’homes armats amb pilotes de gomes i protegits fins a la punta del dit petit del peu.

El Rei Borni aconsegueix que l’espectador es posi a la pell d’en David, de l’Igansi i de les seves parelles. Aconsegueix que ens riem d’algú a qui li han tret un ull, d’un mosso que sembla un “garrulo”, de la imatge dels polítics, de la visió d’una persona racista, dels arguments d’un progressista, dels manifestants i dels policies. Fa que t’adonis que vivim en un país de pandereta, on cada dia escoltem notícies relacionades amb la corrupció. Vivim en un país on fer comentaris racistes està més que permès i on les lleis estan pensades per un sector de la població. I és que estem envoltat dels pitjors cecs que existeixen, els que no volen veure. És per això que en aquest món, en el món dels cecs el borni és el rei.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s